4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Min. Marokkanen niet de schuld geven van voetbalgeweld, maar zegt dat de expert een punt heeft

- Advertisement -


Minister van Volksgezondheid en Sport Edith Schippers denkt dat voetbalcommentator Johan Derksen een “echt probleem” heeft aangeraakt toen hij zei dat sommige voetbalclubs problemen hebben vanwege Marokkaanse spelers. “We moeten iedereen aanspreken, alle incidenten. Maar je kunt niet ontkennen dat deze incidenten bij een aantal clubs veel meer voorkomen dan bij andere clubs”, zei ze vrijdag tegen de NOS.

Maandag zei Derksen op Voetbal Inside dat sommige voetbalclubs ‘schijten’ omdat hun velden in een buurt liggen waar veel Marokkaanse families wonen. Marokkaanse spelers krijgen dan de overhand in de selectie en dat werkt bijna nergens. Nederlandse jongens gaan naar andere clubs Ze willen niet met negen Marokkaanse jongens werken en durven niet in hun blote kont te douchen. ”

Schippers is van mening dat de echte vraag is wat te doen met de problemen waarmee sommige van deze clubs worden geconfronteerd en hoe deze op te lossen. “Samen met de sport en met de politie en het Openbaar Ministerie hebben we een project genaamd Veilig Sportklimaat. Dat heb ik uitgebreid, omdat we er echt naar willen kijken. Het zit niet alleen in de teams, maar vaak ook in de besturen van een aantal sportverenigingen. “

Derksen’s opmerkingen veroorzaakten nogal wat opschudding. Vice-premier zei al dat Derksen vrij is om op problemen te reageren, maar Marokkanen uitsluiten van voetbal is zeker racistisch. En voormalig KNVB-directeur Paul Verweel noemde de uitspraken “absolute onzin”. “Deze stelling is gebaseerd op enkele ervaringen. Het is geen algemeen fenomeen”, zei hij donderdag tegen de Volkskrant.

Een woordvoerder van de KNVB vertelde de Telegraaf ook dat de voetbalbond geen incidenten op basis van ras of etniciteit registreert. ‘Elke speler die de grens overschrijdt, wordt aangesproken.’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws