6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Minder dan 350 mensen op ICU voor Covid-19

- Advertisement -


Er werden op zaterdag 346 mensen behandeld op de intensive care voor Covid-19, 32 minder dan de dag ervoor. De afname van 8,5 procent was de tweede op rij die de eerdere prognoses van het patiëntencoördinatiebureau LCPS ver overtrof.

“Het aantal Covid ICU-patiënten is de afgelopen week met 36 procent afgenomen, relatief sneller dan in de voorgaande drie weken”, zegt Ernst Kuipers, van het Nederlandse netwerk voor acute zorg.

Het land heeft sinds eind februari 2828 patiënten met Covid-19 naar de intensive care gestuurd, waarvan er 789 zijn overleden. Halverwege april begonnen ICU’s echter te melden dat het herstel van patiënten sneller was dan gevallen met een fatale afloop, volgens ICU-gegevens van non-profitorganisatie NICE.

Vanaf zaterdag werden 1108 voormalige IC-patiënten volledig ontslagen uit het ziekenhuis en werden er 560 verzorgd op andere afdelingen.

Op drie na werden alle huidige Covid-patiënten in iCU behandeld in Nederlandse ziekenhuizen. De rest werd nog verzorgd in Duitsland, dat sinds begin april een belangrijke rol speelde in het verlichten van de druk op medische centra in Nederland.

‘Die snellere afname is gunstig voor het hervatten van andere zorg’, zegt Kuipers. Intensive care-patiënten zonder de coronavirusziekte bedroegen 522.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws