7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Minister belooft beschermende uitrusting voor hulpverleners, huishoudelijke hulp

- Advertisement -


Minister Martin van Rijn van Medische Zorg besloot om onder bepaalde voorwaarden ook beschermende uitrusting ter beschikking te stellen aan mensen die huishoudelijke hulp, begeleiding, dagbesteding of maaltijdondersteuning bieden aan mensen thuis. Deze hulpverleners kunnen om beschermende kleding vragen als de zorg voor iemand die Covid-19 heeft of vermoedt te hebben niet kan worden uitgesteld, zo maakte de minister woensdag bekend.

Volgens de minister kunnen mensen die op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning woningondersteuning bieden in de meeste gevallen 1,5 meter uit elkaar houden, waardoor er geen beschermingsmiddelen nodig zijn. Richtlijnen stellen ook dat als een cliënt symptomen van het coronavirus vertoont, de ondersteuning wordt uitgesteld. Maar soms is dit onmogelijk. En in die gevallen kan de hulpverlener persoonlijke beschermingsmiddelen uit het “reservepakket” halen.

‘Alle mensen die in de zorg werken – binnen en buiten het ziekenhuis – moeten erop kunnen rekenen dat ze veilig kunnen werken met persoonlijke beschermingsmiddelen’, aldus Van Rijn. ‘Natuurlijk alleen als dat echt nodig is, want er is nog steeds een grote behoefte aan beschermingsmiddelen in de zorg. Het is goed dat medewerkers die maatschappelijke ondersteuning bieden nu ook in specifieke situaties een reserve pakket beschermingsmiddelen kunnen hebben.’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws