4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Minister van Financiën roept banken op de rente op rekening-courantkredieten te verlagen

- Advertisement -


Minister van Financiën Wopke Hoekstra heeft de Nederlandse banken opgeroepen om de rentetarieven die zij in rekening brengen op roodstand te verlagen, in een nieuwe actie om consumenten financieel te ondersteunen in de nasleep van de coronaviruscrisis. In een interview, Hoekstra vertelde De Telegraaf dat het ondersteunen van mensen “duidelijk gaat over het verlagen van die percentages”, die momenteel “zeer substantieel” zijn.

Hoewel de rentetarieven op spaarrekeningen en leningen laag bleven, werden de roodstanden daarentegen aan aanzienlijk hogere rentetarieven onderworpen, doorgaans boven de 10 procent. ‘Maar nu leven we in verschillende tijden’, vult Hoekstra aan met betrekking tot de economische onzekerheid als gevolg van de coronaviruscrisis.

‘Nu is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen niet in grote problemen komen.’

Ondanks de verhuizing waarschuwt Hoekstra niettemin dat een omgeving met lage rente slechte leningen kan aanmoedigen en mensen onder een berg schulden kan achterlaten. “Natuurlijk ben ik er voorstander van dat mensen redelijke percentages betalen voor roodstand en niet meer”, legt Hoekstra uit. ‘Maar ik vind het ook belangrijk dat banken en geldschieters ervoor zorgen dat mensen door de lage rente niet snel schulden krijgen.’

De eerste banken zijn al begonnen te reageren op de richtlijn van de minister, waarbij Rabobank, ABN AMRO en SNS Bank vrijdag allemaal de tarieven voor rood staan ​​hebben verlaagd. Zo verlaagde de Rabobank het rentetarief dat zij in rekening brengt op roodstandrekeningen van 12,9 naar 9,9 procent, terwijl SNS Bank de rente verlaagde van 11 naar 9 procent.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws