6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Minister van Landbouw stopt bezoek Zeeland wegens veiligheidsproblemen te midden van protesten van boeren

- Advertisement -


Minister Carola Schouten van Landbouw heeft woensdag op advies van de lokale veiligheidsregio haar werkbezoek aan de provincie Zeeland vroeg stopgezet. Boeren hadden ontdekt waar ze zou zijn en waren aanwezig op de locatie, wat leidde tot bezorgdheid dat haar bezoek niet veilig kon verlopen, meldt NU.nl.

Schouten was net klaar met de eerste stop tijdens haar bezoek aan de provincie en was op weg naar Kamperland toen het bezoek werd stopgezet.

De politie zei dat, als gevolg van de aanwezigheid van de boeren, waren er zorgen dat het bezoek niet mogelijk is in een ordelijke manier zou zijn.

Nederlandse boeren protesteren sinds afgelopen week donderdag tegen het plan van Schouten om hen te verbieden eiwit toe te voegen aan hun diervoeder – een van de maatregelen die de overheid neemt om de stikstofemissie te verminderen, zodat er meer ruimte is voor woningbouw en wegenbouwprojecten.

Ook op woensdag demonstreerden boeren elders in Nederland. Bij een dergelijk protest in Drenthe zijn tientallen mensen gearresteerd wegens het overtreden van een tijdelijk verbod op demonstraties met landbouwvoertuigen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws