4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Muzikant Akon werkt samen met Nederlands bedrijf om AI-werk naar Afrika te brengen

- Advertisement -


Blockchain-startup Akoin van muzikant Akon werkte samen met het Nederlandse bedrijf Effect.AI voor een project gericht op het brengen van banen en technologie-onderwijs naar Afrika. Ze lanceren het project door een blockchain-hub op te zetten in Kenia om de gedistribueerde grootboektechnologie en kunstmatige intelligentie in het Afrikaanse land te promoten, wat volgens de organisatie zal leiden tot meer hoogwaardige lokale vacatures.

De Keniaanse Opportunity Hub wordt de eerste in een reeks Akon-Effect Opportunity Hub op het continent. Mensen zullen deze hubs kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot AI- en blockchain-gerelateerd onderwijs, evenals online werk dat wordt betaald in Effect.AI’s cryptocurrency.

“De Akoin Foundation bestaat om jonge ondernemers eerst in Afrika te machtigen, en naarmate we groeien, in andere magere en opkomende economieën, om bedrijven te starten en op te bouwen en duurzame gemeenschappen te creëren. Deze kansenhubs zijn nog maar het begin”, zei Akon in een verklaring.

De Kenia-hub wordt in het vierde kwartaal van dit jaar geopend. Locaties in Ghana en Senegal volgen.

“Digitale inclusie voor iedereen stelt grote geesten, ongeacht hun locatie in de wereld, in staat om verbinding te maken en gelijke kansen te krijgen om hun technische vaardigheden te verbeteren en de kost te verdienen met zinvolle werkmogelijkheden”, aldus Chris Dawe, CEO van Effect.AI, wiens bedrijf creëerde de Effect Force van online werkers die de ruggengraat van het kunstmatige intelligentiesysteem helpen creëren. “Effect Force is nog maar het begin en de Akon-Effect Opportunity Hubs vormen de basis.”

Het Nederlandse bedrijf heeft al ervaring met dit soort projecten vanuit een vergelijkbaar Effect.AI-knooppunt in Rustavi, Georgia. Het Georgia-initiatief heeft tot doel de werkgelegenheid te vergroten en kennis over technologie in het land te bevorderen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws