4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Nationaal fonds zocht beveiligingspersoneel met littekens

- Advertisement -


Vakbondsvereniging Coalition for Security (CvV) zei dinsdag dat er een nationaal hulpfonds moet komen om beveiligingspersoneel te ondersteunen dat in de kou is blijven staan ​​met psychische of lichamelijke letsels.

Volgens hun oproep zouden eerstehulpverleners, militairen en veteranen die een trauma hebben opgelopen of als gevolg van hun dienst psychische of lichamelijke verwondingen hebben opgelopen, recht moeten hebben op steun van een voorgesteld nationaal fonds om hen terug te betalen voor hun opoffering aan namens de Nederlandse manier van leven. De groep nam hun voorstel aan het regerende kabinet over en stelde dat de mensen die zij vertegenwoordigen niet zelf de rekening voor behandeling en herstel hoeven te betalen.

“In april was er veel media-aandacht voor politie, brandweer, zorg- en defensiepersoneel. Deze veiligheidsprofessionals staan ​​altijd voorop als het erop aankomt. Ze staan ​​voor onze vrijheid en veiligheid. Maar als ze lichamelijk of psychisch gewond zijn daardoor laat hun werkgever, onze overheid, hen vaak in de kou staan. Ze krijgen niet automatisch de steun die ze mogen verwachten ‘, aldus het CvV.

Het voorstel van het CvV komt nadat minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus in maart klachten kreeg dat de politie niet genoeg doet om agenten met posttraumatische stressstoornis (PTSS) te helpen. Het fonds zou volgens het CvV zijn ontworpen om dergelijke problemen op te lossen.

“[Grapperhaus] heeft onlangs aangegeven dat de politie nu genereuzer zal omgaan met agenten die als gevolg van hun werk een beroepsziekte als PTSS hebben ontwikkeld. Dit komt omdat getraumatiseerde agenten de afgelopen jaren lang hebben moeten vechten om erkenning, hulp of compensatie te krijgen. Getroffen agenten moeten nu sneller en gemakkelijker ondersteuning krijgen ‘, aldus het CvC.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws