4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Nationale uitval van Vodafone trof veel ziekenhuizen, steden en bedrijven

- Advertisement -


Een storing bij Vodafone veroorzaakte op donderdagochtend problemen bij veel van de zakelijke klanten van de providers en onderbrak de mobiele service voor zijn consumenten. Hierdoor was een groot aantal ziekenhuizen en steden in Nederland telefonisch niet bereikbaar.

De storing trof verschillende delen van Nederland, zei het bedrijf op sociale media. Klanten hadden waarschijnlijk problemen met hun vaste lijnen, internet en VPN-verbindingen. ‘Mobiele telefonie werkt’, zei een woordvoerder van Vodafone tegen NU.nl. De storing begon rond 2:30 uur en was zeven uur later nog steeds niet opgelost.

Heel veel ziekenhuizen meldden op social media dat ze via hun normale nummers niet bereikbaar zijn, waaronder het Erasmus MC in Rotterdam en de Universitair Medische Centra in Utrecht, Nijmegen, Den Haag, Leiden, Alkmaar, Purmerend, Maastricht, Middelburg en Groningen. Een aantal ziekenhuizen heeft tijdelijke noodnummers ingesteld, zodat ze nog telefonisch bereikbaar zijn.

Ook steden als Den Haag en Alkmaar worden getroffen door de stroomstoring, samen met een aantal regionale vestigingen van GGD, meerdere hulpdiensten, regionale coördinatiebureaus, algemene bedrijven1 en energieleveranciers zoals Cogas.

“We ondervinden momenteel problemen met ons netwerk en interne systemen. Onze technische specialisten werken eraan. Dit moet overdag worden opgelost”, aldus Vodafone op sociale media.

De Vodafone-woordvoerder vult NU.nl aan: “We doen er alles aan om de verbinding zo snel mogelijk te herstellen. Onze mensen onderzoeken nu de oorzaak. We weten nog niet hoelang de storing duurt. Zodra we hebben we meer informatie, we zullen het delen. “

Hoewel regionale GGD-kantoren werden getroffen, bleef de nationale coördinatiehotline voor het testen van coronavirus onaangetast. Een woordvoerder van de GGD vertelde aan NL Times dat het nog steeds mogelijk is om een ​​afspraak voor een test in te plannen en dat de geteste personen desgevraagd toch om hun resultaten kunnen vragen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws