NBCUniversal Vows Auditions voor acteurs met een handicap


LOS ANGELES – Acteurs met een handicap zullen worden opgenomen in audities voor elke nieuwe film- en televisieproductie bij NBCUniversal, dat het tweede grote mediabedrijf wordt dat een dergelijke toezegging doet.

NBCUniversal zei vrijdag dat de belofte betrekking heeft op projecten van de Universal Filmed Entertainment Group, Universal Studio Group, NBC-netwerk en Peacock-streamingdienst.

De toezegging is gedaan naar aanleiding van oproepen tot verandering door de Ruderman Family Foundation, naar aanleiding van een soortgelijke toezegging die de pleitbezorger voor gehandicaptenrechten in 2019 van CBS Entertainment ontving.

“Ik hoop dat andere grote studio’s in de branche NBCUniversal nu zullen zien en zeggen: ‘Dit is iets dat logisch is en we gaan ons hier ook voor inzetten'”, zegt Jay Ruderman, hoofd van de in Boston gevestigde stichting. Disney, Sony en grote streamingdiensten zoals Netflix en Amazon zijn onder andere de stichting die zich graag zou willen aanmelden, zei hij.

Naarmate meer mensen met een handicap in rollen worden gezien, “zal dit gevolgen hebben voor de hele samenleving”, vertelde Ruderman aan The Associated Press. NBCUniversal, eigendom van Comcast, heeft zich aangemeld na een reeks gesprekken met de stichting, zei hij.

Het bedrijf zet zich in om “inhoud te creëren die op authentieke wijze de wereld waarin we leven weerspiegelt en het vergroten van de kansen voor mensen met een handicap is daar een integraal onderdeel van”, aldus Janine Jones-Clark, uitvoerend vice-president van NBCUniversal, wiens portfolio film, tv en streaming omvat. .

Externe oproepen tot actie zijn belangrijk en “houd de industrie verantwoordelijk voor het werk dat we nog moeten doen om systemische veranderingen te zien”, zei Jones-Clark in een verklaring.

Volgens het meest recente stichtingsrapport werd in 2018 slechts ongeveer 22% van de personages met een handicap op netwerk- en streamingprogramma’s “authentiek geportretteerd door acteurs met een handicap”. Dat is een verbetering ten opzichte van de bevinding in 2016 dat 5% van dergelijke tv-rollen naar acteurs met een handicap ging.

Acteur Kurt Yaeger, lid van de SAG-AFTRA Performers with Disability Committee, prees de nieuwe overeenkomst. “Dat is waar ik al 10 jaar naar streef”, zei hij, gezien het feit dat studio’s en producers zelden de deur openen voor mensen met een handicap.

Yaeger, die een beenprothese gebruikt vanwege een motorongeluk, is als gastacteur verschenen in meer dan 50 tv-afleveringen, waaronder ABC’s The Good Doctor en Netflix’s aankomende Another Life. Dat is meer dan de meeste mensen die regelmatig auditie doen voor doorlopende serierollen, zei hij, eraan toevoegend: “Ik zou graag meer van die kansen willen voor mij en mijn collega-artiesten met een handicap.”

Hoewel de toewijding van NBCUniversal een “goed begin” is, zei Yaeger dat hij wil dat elk ander netwerk en elke studio hetzelfde doen en dat hun voortgang kan worden gevolgd.

Eileen Grubba, een acteur en gehandicaptenactivist, zei dat de actie van NBCUniversal, in combinatie met die van CBS Entertainment, tot grotere veranderingen zou kunnen leiden. Grubba, wiens credits ook HBO’s Watchmen en NBC’s New Amsterdam omvatten, beschouwde beide bedrijven al als leiders op het gebied van diversiteit in handicaps.

“De twee samen, opstaan ​​en zeggen: ‘Dit zal gebeuren, dit zal gebeuren’, zet de rest van de industrie onder druk”, zegt Grubba, die een beenbrace gebruikt vanwege schade aan het ruggenmerg bij kinderen. “Dit is een enorme overwinning voor deze gemeenschap en voor inclusie, en hopelijk voor alle mensen die vele, vele jaren in deze branche zijn geweest zonder ooit kansen te krijgen.”

De groeiende druk op film- en tv-makers om vrouwen, mensen van kleur en de LGBTQ-gemeenschap een grotere vertegenwoordiging te geven, heeft mogelijk de bekendheid van een van de grootste en over het hoofd geziene minderheidsgroepen van het land vergroot, zei Ruderman.

Volgens de Centers for Disease Control heeft 26% van de Amerikaanse bevolking een vorm van handicap. Hun bijna onzichtbaarheid op het scherm, zowel als personages als acteurs, beïnvloedt hoe de gemeenschap wordt gezien, zei Ruderman.

“Het niet zien van mensen met een handicap in film en op tv heeft een impact op de samenleving, het vormt wel degelijk attitudes”, zei hij. Drie decennia sinds de invoering van de Americans with Disabilities Act, blijft de werkloosheid hoog onder mensen met een handicap en “veel daarvan heeft te maken met stigma.”

“Ik denk niet dat je via wetgeving kunt bepalen hoe mensen zich voelen. Maar ik denk dat entertainment de manier waarop mensen zich voelen kan veranderen”, zei Ruderman.

Hoewel de overeenkomst met NBCUniversal geen wervingsdoelen vaststelt, zei Grubba dat de waarde van een kans om auditie te doen niet mag worden onderschat.

“Het vereist herhaalde pogingen om er goed in te worden”, zei ze. “En als je het opneemt tegen mensen die tien keer per week auditie doen en je komt maar één tot drie keer per jaar binnen, als je geluk hebt, heb je niet dezelfde vaardigheden in het omgaan met de druk en de beste manier om er doorheen te komen. “

.

Spring naar toolbar