4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Nederland in de top 5 van meest innovatieve landen van Europa

- Advertisement -


Nederland is volgens het Europese Innovatiescorebord van de Europese Commissie voor 2016 het vierde meest innovatieve land van Europa. Zweden staat net als in 2015 op de eerste plaats, gevolgd door Denemarken en Finland. Het Verenigd Koninkrijk staat in de top 5, meldt NU.nl.

De Commissie heeft 27 indicatoren bekeken om de innovatiekracht van de EU-landen te bepalen. Hieronder vallen investeringen in vaardigheden, ondernemerschap en publiek-private samenwerking op het gebied van innovatie. Nederland scoorde goed op de kwaliteit van wetenschappelijke publicaties, het aandeel van het MKB dat bijdraagt ​​aan innovatie en de samenwerking tussen bedrijven.

Nederland stond ook op de vierde plaats in de ranglijst van de snelst groeiende innovators van Europa. In de afgelopen zes jaar is de innovatiekracht van ons land met 10,4 procent meer gestegen dan het EU-gemiddelde.

“Door intensieve samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, innovatiekracht en daarmee het concurrentievermogen van Nederland is de afgelopen jaren verder versterkt”, reageert minister Henk Kamp van Economische Zaken. Hij voegde eraan toe dat voortdurende actie nodig is om op de lijst te blijven staan. “Onze publieke investeringen in innovatie liggen boven het Europese gemiddelde, maar de eigen investeringen van Nederlandse bedrijven zitten eronder. Het is nu belangrijk dat ondernemers meer investeren in innovatie.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws