4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Nederlanders bespreken CO2-reductie niet met klimaatorganisatie. Urgenda

- Advertisement -


Leden van het Nederlandse kabinet hadden een ontmoeting met vertegenwoordigers van een non-profitorganisatie die de regering op weg heeft geholpen naar dringende en onmiddellijke reductie van broeikasgassen. De bijeenkomst volgde op een mijlpaal in december van de Hoge Raad over de uitstoot van broeikasgassen in een zaak van klimaatorganisatie Urgenda.

In de uitspraak is bepaald dat Nederland de uitstoot van broeikasgassen met minimaal 25 procent moet verminderen ten opzichte van het emissieniveau in 1990. In een gesprek met Urgenda-directeur Marjan Minnesota heeft het kabinet gehoopt nieuw inzicht te willen verwerven in de implementatie van een pakket maatregelen ter vermindering van gas. uitstoot, aldus omroep NOS.

De minister van Economische Zaken en Klimaat, Eric Wiebes, heeft toegezegd de in de uitspraak van de rechtbank gestelde doelen te bereiken. Hij zei dat hij optimistisch was dat de regering Minnesota vaker zou ontmoeten om de monumentale taak te bereiken.

In december oordeelde het Hooggerechtshof dat klimaatverandering een mensenrechtenkwestie is, en ondanks de verplichte reductie kreeg de regering een ruime speelruimte om de reductie te realiseren. “Al met al is er daarom veel consensus over de dringende behoefte aan een reductie van ten minste 25-40% van de broeikasgasemissies tegen 2020 vanuit de Annex I-landen”, aldus de rechtbank. ‘De dringende noodzaak van een reductie van 25-40% in 2020 geldt ook voor Nederland individueel’, stelt de Hoge Raad.

Onderzoeksbureau CE Delft zei dat de reductie mogelijk was door sluiting van de drie nieuwere kolencentrales. Het energieverlies kan worden opgevangen door de installaties te vervangen door aardgascentrales die ongeveer de helft minder kooldioxide uitstoten. De CO2-reductie zou ongeveer negen miljoen ton bedragen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws