4.2 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Nederlanders bezitten ongeveer € 3 miljard aan cryptocurrency

- Advertisement -


Zo’n 400 duizend Nederlanders bezitten eigen cryptocurrency, blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond. In totaal bezitten ze zo’n 3 miljard euro aan deze digitale munten, meldt de Telegraaf.

De Hond van stembureau Peil.nl onderzocht in de aanloop naar de Dag van de Crypto bij RAI in Amsterdam op maandag en dinsdag de Nederlandse belangstelling voor cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum. Tijdens deze dagen kunnen geïnteresseerde mensen leren over beleggen in cryptocurrencies en de risico’s. Tickets kunnen gekocht worden hier.

Volgens De Hond groeit de belangstelling voor cryptocurrency in Nederland sterk, met een flinke piek in november en december. De opiniepeiler voegt eraan toe dat terwijl 3 miljard euro veel geld is, het maar een schijntje is in vergelijking met de totale welvaart van Nederlanders. Het is minder dan 1 procent van de in totaal 350 miljard euro die Nederlanders hebben gespaard.

Of deze cijfers volledig kloppen, is niet duidelijk. Cryptocurrencies vallen niet onder de controle van Nederlandse toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markten of centrale bank DNB, en het verkrijgen van inzicht in de cryptocurrency-wereld kan moeilijk zijn.

Eerder deze week debatteerde de Tweede Kamer, de Tweede Kamer, over cryptocurrency met de Nederlandse toezichthouders en experts in het veld. Ze waren het er allemaal over eens dat deze nieuwe sector moet worden gereguleerd, maar hoe dat moet gebeuren, staat nog ter discussie.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws