1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Nederlanders onderzoeken verbod op enkele cryptocurrency-uitwisselingen

- Advertisement -


Minister Wopke Hoekstra van Financie onderzoekt of het verbieden van bepaalde cryptocurrency-uitwisselingen wenselijk en mogelijk is. Hij hoopt de Tweede Kamer, de Tweede Kamer, daar de komende weken informatie over te geven, meldt AD.

Volgens Hoekstra zou de regering producten die van bitcoin zijn afgeleid, zoals binaire opties, willen verbieden, waarbij mensen in feite gokken op de vraag of een activum zoals Bitcoin tot een bepaalde prijs zal stijgen of tot onder een bepaald bedrag zal dalen. Maar hij voegde eraan toe dat dit eerst goed moet worden onderzocht.

Het is onduidelijk of een verbod van invloed zou zijn op gereguleerde praktijken, zoals Bitcoin Futures die op sommige traditionele beurzen worden verhandeld. De NYSE, die hetzelfde moederbedrijf deelt als de AEX in Amsterdam, heeft Amerikaanse toezichthouders om toestemming gevraagd om een ​​dergelijke toekomst te bieden zoals hun concurrenten in Chicago.

De Nederlandse minister waarschuwt al geruime tijd tegen beleggen in cryptocurrency, onder het motto “kijk voor je springt”, waarschuwt de Nederlandse toezichthouder financiële markten AFM en DNB ook dat beleggen in cryptocurrency zeer riskant is. Maar ondanks deze waarschuwingen vertoont het aantal Nederlanders dat dit doet geen significante daling, aldus Hoekstra.

Vorige maand riep de AFM ook op tot een verbod op cryptocurrency-derivaten. Zelf cryptocurrencies verbieden is moeilijk omdat het geen beleggingsproducten zijn en daarom niet onder het mandaat van de AFM vallen. “Maar er zijn ook producten te koop waarmee je kunt speculeren op prijsstijgingen en -dalingen van cryptomunten. Die derivaten kunnen worden verboden”, zegt CEO Merel van Vroonhoven in de Volkskrant.

Volgens de toezichthouder investeren minimaal 135 duizend Nederlanders in cryptocurrency zonder de risico’s serieus te nemen. Volgens een recent onderzoek van Maurice de Hond ligt dat cijfer eigenlijk veel hoger – zo’n 400 duizend Nederlanders hebben in totaal zo’n 3 miljard euro geïnvesteerd in cryptocurrency, zo blijkt uit dat onderzoek.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws