7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Nederlanders verwachten meer thuis te werken, ook na coronaviruscrisis

- Advertisement -


Veel Nederlanders verwachten dat de coronaviruscrisis hun woon-werkverkeer en hun manier van werken permanent zal beïnvloeden. Een kwart van de mensen die vanwege de crisis vanuit huis zijn gaan werken, verwacht dit ook in de toekomst te blijven doen, en een derde denkt vaker op afstand te vergaderen, blijkt uit een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, NOS rapporten.

Ongeveer 44 procent van de Nederlanders begon thuis te werken of ging dit vaker doen vanwege de coronaviruscrisis. Ze ervaren dit vooral als positief. De meeste studenten en leerlingen die nu gedwongen worden om afstandsonderwijs te volgen, vinden het daarentegen niet prettig.

Nederlanders mijden momenteel het openbaar vervoer – 88 procent neemt liever de auto of de fiets als ze toch uit moeten. Maar de overgrote meerderheid verwacht terug te gaan naar hetzelfde transportmiddel dat ze gebruikten vóór Covid-19 toen de crisis voorbij was. Ongeveer 20 procent verwacht meer te lopen en te fietsen. En ongeveer 25 procent zegt minder te willen vliegen.

Aangezien er maatregelen zijn genomen om de verspreiding van Covid-19 te beteugelen, is het aantal verplaatsingen buiten de woning dat de gemiddelde Nederlander in drie dagen maakt afgenomen van acht naar 3,6. De gemiddelde afgelegde afstand in drie dagen nam af van 90 naar 30 kilometer. Op een willekeurige dag verlaat nu ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking het huis niet, vergeleken met 20 procent voordat het coronavirus Nederland bereikte.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws