Nederlanders werken niet aan protocol voor toerisme tijdens coronavirus: rapport

[ad_1]

Minstens zes ministeries van Nederland werken momenteel aan een protocol om ervoor te zorgen dat het toerisme in het land ondanks de coronaviruscrisis weer op gang kan komen en vlot kan verlopen, vertelden bronnen in Den Haag aan de Telegraaf.

Zo kijkt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar de impact van toerisme op het wegennet, openbaar vervoer, scheepvaart en luchtvaart. Op basis hiervan zal de overheid bepalen welke maatregelen nodig zijn om het vervoer bij terugkeer van toeristen veilig, toegankelijk en niet te druk te houden.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoekt wat toeristen wel en niet mogen doen, aldus de krant. Hierbij wordt rekening gehouden met het risico van verspreiding van het coronavirus, maar ook met economische belangen.

Het kabinet overweegt ook of het toeristen kan dwingen zich door het land te verspreiden, om te voorkomen dat populaire bestemmingen als Amsterdam en Scheveningen te druk worden. De ministeries bespreken ook of toeristen van buiten de Europese Unie aan andere regels moeten worden onderworpen dan inwoners van de EU. Ze praten met andere EU-lidstaten om samen een coherent plan te krijgen, in plaats van een lappendeken van verschillende regels en eisen.

Naast de ministeries van Infrastructuur en Economische Zaken zijn andere betrokken ministeries Justitie en Veiligheid, Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken en Volksgezondheid.

[ad_2]

Plaats een reactie