7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Nederlands Olympisch Comité zet Eurlings onder druk over beschuldigingen van misbruik

- Advertisement -


Camiel Eurlings zal op uitdrukkelijk verzoek van het Nederlands Olympisch Comité NOC * NSF een verklaring afleggen over beschuldigingen dat hij zijn vriendin in 2015 heeft misbruikt. De commissie, waarvan Eurlings bestuurslid is, wil dat hij een ‘publieke bekentenis’ doet, meldt NU.nl.

Het NOC * NSF hoopt dat dit de rust zal helpen herstellen. “Hij schaadt de sport nog steeds”, zei een anoniem bestuurslid tegen de Volkskrant. Een ander bestuurslid voegde toe dat de rust niet zonder moeite kan worden hersteld. “En we zijn tenslotte het gezicht van de Nederlandse sport. Het is aan ons om iets te doen.”

Vorig jaar beschuldigde de vriendin van Eurlings hem ervan haar in 2015 te hebben misbruikt, waardoor ze een gebroken elleboog, een hersenschudding en talloze blauwe plekken had. De zaak werd uiteindelijk achter gesloten deuren behandeld en eindigde in een schikking om een ​​rechtszaak te voorkomen. Eurlings kreeg taakstraf en een aantekening op zijn strafblad.

Het NOC * NSF heeft Eurlings eerder gevraagd om af te treden vanwege deze aantijgingen, aldus NU.nl. Maar Eurlings weigerde en zei dat hij onschuldig was. Vervolgens heeft de commissie haar statuten gewijzigd zodat bestuurders nu een Verklaring van goed gedrag nodig hebben. Eurlings kreeg zo’n document en mocht zijn baan behouden.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws