7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Nederlands ziekenhuis onderzoekt of smartwatch Covid-19 kan detecteren

- Advertisement -


Het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen onderzoekt of smartwatches van Google-zusterbedrijf Verily voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson ook kunnen worden vervolgd om het coronavirus op te sporen. De data die door de sensoren van het horloge worden verzameld, kunnen mogelijk in een vroeg stadium een ​​Covid-19-infectie aangeven, zei onderzoeker Bas Bloem tegen de NOS.

Volgens Bloem dragen de mensen in de oorspronkelijke studie van Parkinson deze horloges, die allerlei elementen van Parkinson meten, al twee jaar. Maar het horloge kan ook dingen als hartslag en huidweerstand detecteren, zei hij. “We realiseerden ons dat, hoewel die studie er nooit voor bedoeld was, we deze situatie nu kunnen gebruiken om te zien of we met mensen in de studie die een corona-infectie ontwikkelen, dat horloge kunnen gebruiken als een zeer vroege thermometer”, zei hij tegen de omroep.

Patiënten in het oorspronkelijke onderzoek wordt nu gevraagd toestemming te geven voor het gebruik van hun gegevens voor het coronavirusonderzoek, aldus Bloem. De gegevens van de sensoren worden gekoppeld aan vragenlijsten die de deelnemers moeten invullen. Radboudumc hoopt hiermee te kunnen zien of er veranderingen in het lichaam plaatsvinden voordat het octrooi opmerkt dat ze besmet zijn met het coronavirus of dat ze de resulterende luchtwegaandoening Covid-19 ontwikkelen.

Het onderzoek duurt drie maanden, waarna het ziekenhuis beslist of verlenging nodig is.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws