7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Nederlandse act O3GNE gaat door naar finale Eurovisie Songfestival

- Advertisement -


Nederlandse zangers O3GNE haalden de finale van het Eurovisie Songfestival. Ze zullen zaterdag als zesde optreden in de finale in Kiev, Oekraïne. Hun positie werd bepaald door een loterij na de tweede halve finale op donderdag, meldt NU.nl.

Donderdag waren zusjes Lisa, Shelly en Amy een van de 10 landen die met hun lied doorgingen naar de finale Lichten en schaduwen, een eerbetoon aan hun ongeneeslijk zieke moeder. De zusters moesten lange tijd “zenuwslopend” wachten voordat hun naam werd genoemd, zeiden ze tijdens een persconferentie na de tweede halve finale. ‘Je weet dat je de laatst geroepen zou kunnen zijn, en dat zegt op zich niets over hoe de stemmen zijn uitgebracht. Maar het is stressvol als ze bijna aan het einde zijn en de camera nog niet je kant opdraait.’ zeiden de zusters, aldus NU.nl.

Tien landen gingen donderdag door naar de finale en tien gingen door tijdens de eerste halve finale op dinsdag. De finale zal bestaan ​​uit die 20 landen, plus de vijf ‘grote’ landen – Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië – en gastland Oekraïne. Israël start zaterdag de finale. Armenië staat vlak voor Nederland en Moldavië verschijnt 7e na de prestatie van O3GNE. De show wordt gesloten door Frankrijk.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws