7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Nederlandse basisscholen gaan volledig open

- Advertisement -


Basisscholen in Nederland gaan vanaf vandaag helemaal open. Voor het eerst sinds half maart kunnen leerlingen al hun klasgenoten bij hen in de klas zien.

Op 16 maart zijn alle scholen in Nederland gesloten, een van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bijna twee maanden lang kregen alle kinderen in Nederland, behalve de kinderen van mensen met essentiële beroepen en enkele andere uitzonderingen, digitaal les.

Op 11 mei zijn de basisscholen gedeeltelijk heropend en heeft ongeveer de helft van de kinderen per keer les gehad. Kinderen onder de 12 jaar dragen volgens het RIVM nauwelijks bij aan de verspreiding van het coronavirus. Vorige week gingen ook de middelbare scholen gedeeltelijk weer open.

Voor zover bekend heeft tot nu toe slechts één basisschool de deuren weer gesloten vanwege het coronavirus. Dat gebeurde bij De Springbok in Den Haag nadat twee docenten die op verschillende locaties werkten positief testten op het virus en ook een aantal leerlingen symptomen begon te vertonen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws