8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Nederlandse bedrijven maken zich minder zorgen over het voortbestaan

- Advertisement -


Ondernemers in bijna alle takken van de niet-financiële sector hadden er veel meer vertrouwen in dat hun bedrijf in mei nog minstens een jaar kan bestaan ​​dan in april.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met het verder versoepelen van de coronavirusmaatregelen en het vertrouwen van bedrijven in de maatregelen die ze zelf kunnen nemen, zoals het verlagen van de kosten en het opzetten van hun bedrijf om te functioneren in de 1,5 meter lange samenleving, meldde het CBS dinsdag.

Het aantal bedrijven dat in april zei dat ze het waarschijnlijk zes maanden niet zouden overleven, nam aanzienlijk af. De detailhandel zag de grootste toename van het vertrouwen: in april zou 9 procent van de detailhandel in de toekomst naar verwachting nog een jaar bestaan, in mei was dit 65 procent. In IT-services stegen de bedrijven die vertrouwen hadden in hun voortbestaan ​​met 48 procent en onder schoonmaakbedrijven met 46 procent.

Het vertrouwen in overleving gedurende ten minste nog een jaar was het laagst in de luchtvaartsector, met slechts 2 procent van de bedrijven die denken dat ze het zullen halen, gevolgd door gok- en loterijbedrijven met 6 procent en de reisindustrie met 10 procent.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws