5.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Nederlandse burgemeesters zijn tegen KNVB-plan om voetbalseizoen te hervatten

- Advertisement -


De Nederlandse voetbalbond KNVB is van plan haar profvoetbalseizoen op 19 juni te hervatten. Daarvoor zouden clubs uiterlijk op 15 mei moeten beginnen met trainen, ondanks dat voetbal tot minimaal 1 juni verboden is. steden met voetbalteams waren het niet eens met de plannen.

De plannen van de KNVB zijn afhankelijk van updates over de in Nederland geldende coronavirus-afstandsmaatregelen. Premier Mark Rutte zal naar verwachting op 21 april de natie over deze zaken informeren.

Rutte vertelde dinsdag op een persconferentie: ‘Misschien kunnen we iets zeggen over het voetbalverbod op 21 april, maar ik kan mezelf niet voorblijven. De KNVB zou bij advocaten moeten nagaan of training voor die tijd mogelijk is’.

De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, heeft gezegd dat Eindhoven niet meegaat in de plannen van de KNVB. “Voor mij bestaat er geen verwarring, het is verboden tot 1 juni, of de KNVB het nu wil of niet, het zal niet gebeuren”.

De KNVB is van plan om individuen op 15 mei te laten beginnen met trainen voor kleine groepen op 22 mei. Volledige training is bedoeld om te beginnen op 29 mei. Clubs zouden dan begin juni de mogelijkheid hebben om oefenwedstrijden te spelen om de spelers fit te krijgen om het seizoen op 19 juni te hervatten.

Breda-majoor Paul Depla was het eens met zijn collega in Eindhoven. Hij zei dat de meeste burgemeesters de zorgen van Jorritsma delen. Depla was de vertegenwoordiger van alle burgemeesters uit steden met professionele teams op de KNVB-bijeenkomst om de nieuwe plannen te bespreken.

De KNVB hoopt het seizoen op 31 juli af te hebben, waarbij clubs mogelijk worden gevraagd om twee weken lang twee wedstrijden per week te spelen om dit te bewerkstelligen, vertelde een woordvoerder aan NL times. Ondanks dat veel clubs het plan steunden, riepen ten minste drie van de beste voetbalteams van het land vorige week een vroegtijdig einde van het seizoen op.

Ook de KNVB wil het volgende seizoen op 21 augustus starten. In het Nederlandse voetbalseizoen zouden wedstrijden met Kerstmis worden gespeeld om het volgende seizoen op tijd klaar te zijn voor het EK volgende zomer.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws