7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Nederlandse coronavirus-app wordt op 1 september gelanceerd

- Advertisement -


De meldings-app CoronaMelder van de Nederlandse regering, CoronaMelder, wordt op 1 september door heel Nederland gelanceerd, meldde minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een brief aan het parlement. Daarvoor worden een aantal praktische en veiligheidstesten gedaan en beoordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens de app.

De app is bedoeld als aanvulling op de bron- en contacttracering van GGD van de gezondheidsdienst met coronaviruspatiënten. Het idee is dat iemand die positief test op Covid-19 dat in de app zal invoeren, die dan een melding zal sturen naar alle telefoons die in de buurt van de patiënt waren terwijl ze mogelijk besmettelijk waren.

Het gebruik van de app is geheel vrijwillig en er worden geen gegevens over gebruikers of hun verblijfplaats opgeslagen, benadrukt de minister. Momenteel werkt hij aan een wetsvoorstel om ervoor te zorgen dat mensen nooit direct of indirect worden gedwongen de app te gebruiken als ze dat niet willen. Zo kan een restaurant het gebruik van CoronaMelder niet verplicht stellen voordat iemand binnen mag.

De CoronaMelder wordt momenteel getest bij een paar honderd mensen in Twente. Vanaf 17 augustus wordt de test in de praktijk getest in de regio’s Twente en Rotterdam-Rijnmond. Het is de bedoeling om het op 1 september landelijk te lanceren.

‘We moeten er alles aan doen om een ​​tweede corona-golf te voorkomen’, zei De Jonge. “Met de app kunnen we het virus sneller opvangen en infecties voorkomen. Hoe meer mensen de app downloaden, hoe beter. Wij zijn de dijk die die tweede golf kan stoppen.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws