14.7 C
Utrecht
woensdag, oktober 20, 2021

Nederlandse huizenprijzen stijgen nog steeds; Een stijging van 7,4% in juli

- Advertisement -


Ondanks dat de coronaviruscrisis de Nederlandse economie een klap heeft toegebracht, stijgen de huizenprijzen in Nederland nog steeds. De huizenprijzen zijn vorige maand met 7,4 procent gestegen ten opzichte van juli 2019. De gemiddelde woning in Nederland kost nu een recordhoogte van 337 duizend euro. Dat is 49,7 procent meer dan het dieptepunt op de woningmarkt in juni 2013, meldt het CBS vrijdag.

Terwijl de huizenprijzen nog steeds stijgen, vertraagde de stijging enigszins tijdens de coronavirusmaanden. In juni stegen de huizenprijzen met 7,6 procent en in mei was dat 7,7 procent. In de maanden daarvoor nam het tempo waarin de prijzen omhoog gingen nog steeds toe.

Na een piek in augustus 2008 op recordhoogte, daalden de huizenprijzen in Nederland continu tot het dieptepunt van de woningmarkt in juni 2013. In mei 2018 overtroffen de huizenprijzen voor het eerst het record van 2008. En in juli bereikten de huizenprijzen tegen een nieuw record, zei het statistiekenbureau.

Na een tijdelijke dip eerder dit jaar neemt ook het aantal woningverkopen weer toe. Volgens het Kadaster zijn in juli 22.571 woningen van eigenaar gewisseld, 7 procent meer dan in juli vorig jaar. In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn in totaal 129.073 woningen verkocht, een stijging van bijna 7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

DNB verwacht dat de huizenprijzen uiteindelijk zullen dalen door het coronavirus, aldus het ANP. In juni leek de impact van de pandemie op de huizenmarkt beperkt, maar DNB-economen waarschuwden dat een lichte prijsdaling onvermijdelijk was. De centrale bank verwachtte dat de huizenmarkt in de tweede helft van 2020 de effecten van de Covid-19-crisis zal gaan vertonen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws