4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Nederlandse ICU-leider waarschuwt voor opkomende Covid-19-gevallen in België; Nederlandse patiënt totaal stabiel

- Advertisement -


De Nederlandse zorgexpert Ernst Kuipers heeft zondag een rode vlag gehesen over het stijgende aantal coronavirusgevallen in België. Hoewel hij optimistisch was over de situatie in Nederland, merkte hij op dat als het publiek adviezen negeert die bedoeld zijn om een ​​tweede golf van Covid-19-gevallen te voorkomen, de situatie in het land kan verslechteren.

“Lokale uitbraken, evenals de toename van het aantal infecties met onze zuiderburen, onderstrepen het belang van alertheid en laagdrempelige testen”, zegt Kuipers, voorzitter van het acute zorgnetwerk in Nederland. Vorige week bevestigden Belgische ambtenaren 800 nieuwe SARS-CoV-2-infecties, een stijging van 32 procent in vergelijking met de week ervoor.

“Met de laatste cijfers en de recente toename van bevestigde gevallen, kun je duidelijk zien dat we aan het begin staan ​​van een tweede golf”, zei de Belgische topviroloog Marc van Ranst in een uitzending op de Belgische radio.

In Nederland bleef het aantal patiënten met Covid-19 dat in Nederlandse ziekenhuizen werd behandeld op zondag stabiel en laag, hoewel het totaal voor de tweede opeenvolgende dag licht steeg. Er waren 93 mensen met de coronavirusziekte in ziekenhuizen, een stijging van twee vergeleken met zaterdag.

Het totaal omvatte 17 patiënten op de intensive care en 76 patiënten op andere ziekenhuisafdelingen. Beide totalen zijn met één gestegen ten opzichte van de vorige dag, zei het patiëntencoördinatiebureau LCPS.

‘Het aantal COVID-patiënten in het ziekenhuis blijft beperkt’, aldus Kuipers.

Nederland had vrijdag 88 patiënten in het ziekenhuis met de coronavirusziekte. Het was het laagste totaal sinds de eerste week van maart.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws