8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Nederlandse inlichtingendienst brengt jaarlijkse kerstpuzzel uit

- Advertisement -


De Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD plaatste haar jaarlijkse hersenkraker-puzzel online. Puzzelliefhebbers, en iedereen die zich tijdens de feestdagen verveelt, heeft tot 15 januari 23:59 uur om de puzzel op te lossen en hun antwoorden in te dienen. De puzzel van dit jaar bestaat uit 15 pagina’s met 42 oefeningen, die de deelnemers onafhankelijk van elkaar kunnen oplossen.

Vorig jaar hebben meerdere mensen alle puzzelvragen goed opgelost, maar een promovendus in de wiskunde genaamd Carlo was de enige die 105 scoorde, meldt RTL Nieuws. Daarmee won hij de eeuwige eer om een ​​winnaar van de kerstpuzzel te zijn, evenals een kerstkoffiemok met zijn eigen puzzel erop.

De AIVD-puzzel geldt als de moeilijkste puzzel van het jaar. Het begon als een interne uitdaging om systematisch denken te stimuleren. In 2011 is de AIVD begonnen met het online plaatsen van informatie. De inlichtingendienst gebruikt de puzzel niet om te rekruteren, het is alleen bedoeld voor de lol. Het is samengesteld door mensen die werkzaam zijn bij de Rijksdienst voor Verbindingsbeveiliging NVB in de AIVD. De hoofdtaak van deze afdeling is het beschermen van staatsgeheimen, aldus de omroeporganisatie.

De puzzel zit vol met hersenkrakers. Een van de vragen van vorig jaar was: “DJT, FDMH en JMK waren uitgenodigd voor een feest, net als J-PS, JFS en BLF, YO, JMS en OH en BH. Wie werd er buitengesloten?” Het antwoord was BD – Bob Dylan. De vraag ging over de uitreiking van de Nobelprijzen en de initialen van de winnaars.

Meer dan 1250 mensen hebben antwoorden op de kerstpuzzel van 2016 ingediend. Deze is 100 duizend keer gedownload, bijna tweemaal zoveel als de editie van 2015.

De kerstpuzzel 2017 kan zijn gedownload op de website van de AIVD.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws