2.1 C
Utrecht
vrijdag, december 3, 2021

Nederlandse legende onthult zijn worsteling met een blessure die zijn loopbaan afloopt

- Advertisement -


Een grote Nederlandse legende die een blessure had opgelopen tijdens zijn carrière, onthulde in zijn autobiografie details over de hel die hij doormaakte.

Er zijn veel Nederlandse spelers die door de geschiedenis heen als legendes kunnen worden beschouwd, maar slechts één van hen liep een blessure op. We hebben het over de ongelooflijke Marco van Basten. Hij wordt nog steeds beschouwd als een van de beste aanvallers in de voetbalgeschiedenis, ondanks een vervelende enkelblessure die hem dwong met pensioen te gaan voor de leeftijd van 30 jaar. Tijdens zijn worsteling met deze vreselijke kwestie heeft hij nooit details onthuld van wat hij zo levendig heeft meegemaakt als vandaag.

“Het was middernacht in 1994 en ik herinnerde me dat ik van mijn bed naar de badkamer moest kruipen”, vertelde Van Basten in zijn boek ‘Enough. Mijn leven. Mijn waarheid ‘via Marca. “Ik telde de seconden die nodig waren om die crawl te voltooien om mezelf gewoon af te leiden van de pijn.

“De drempel van de deur was het ergste omdat ik er doorheen moest zonder mijn enkel te stoten, zelfs bij de minste aanraking deed ik op mijn lippen bijten om niet te schreeuwen, ik deed het nooit sneller dan 120 seconden.”

“Alles viel uit elkaar omdat er veel pijn en andere problemen waren”, gaf hij toe in een verder interview met The Guardian.

“Ik moet zeggen dat ik de laatste vijf jaar van mijn carrière mank liep na alle operaties.” Ik kon niets doen zonder pijn en de doktoren zeiden dat ze me niet konden helpen, ik werd bang. “

Van Basten’s grootste onthulling over zijn blessure.

Maar verre van de blessure zelf, ligt de grootste onthulling van deze hel die Van Basten doormaakte. Hij heeft zojuist onthuld dat het eerste grote probleem dat hij had in 1986 was, voordat hij voor AC Milan speelde. Voor degenen die het zich niet herinneren, waren de belangrijkste jaren van Marco van Basten er tussenin 1987 en 1991.

Dat is de periode waarin hij drie opeenvolgende Ballon d’Or-trofeeën, twee Europese bekers en het Europees kampioenschap met Nederland in 1988 won. Dus hij vertelt ons dat hij dat allemaal deed terwijl hij een blessure opliep die uiteindelijk een einde zou maken aan zijn carrière? Dat is gewoon ongelofelijk.

“Mijn eerste blessure was in december 1986 en ik ben nooit meer hersteld”, bevestigde hij. “Johan Cruijff sprak met de dokter en vertelde hem dat ik een probleem had, maar dat het niet erger zou worden, zodat ik kon spelen.

“Ik had al het gevoel dat er iets niet klopte, maar ik sloot een deal met hem waarin hij me vertelde dat ik training kon overslaan en niet in sommige competities zou spelen, maar dat ik hoe dan ook beschikbaar zou moeten zijn voor Europese wedstrijden. . “

.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws