1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Nederlandse overheid moet meer investeren in AI-cursussen: Cyber ​​Security Council

- Advertisement -


De Cyber ​​Security Council, een adviesorgaan van de Nederlandse regering, roept het ministerie van Onderwijs op om meer geld te steken in kunstmatige intelligentie en aanverwante cursussen, zodat universiteiten het aantal studenten dat zij volgen niet hoeven te beperken. noemt een studentengrens een ongewenste en zorgwekkende ontwikkeling, meldt de NOS.

Eerder deze maand werd onthuld dat vijf van de zes universiteiten die AI-cursussen aanbieden, niet bestand zijn tegen het aantal studenten dat op die cursussen solliciteert. Sommige universiteiten zagen het aantal aanmeldingen verdubbelen ten opzichte van het huidige academiejaar. Hetzelfde geldt voor gerelateerde cursussen zoals data science en business analytics.

‘Die kennis hebben we hard nodig, dat is een voorwaarde voor een veilige digitale economie’, zei Ineke Dezentjé Hamming van de Raad tegen de NOS. ‘Er is een enorm tekort aan geschoolde jongeren in deze richtingen en de universiteiten sluiten de deuren. Dat kan natuurlijk niet zo zijn. ‘

De raad roept minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven daarom op om noodfinanciering beschikbaar te stellen aan de universiteiten, zodat zij hun capaciteit kunnen vergroten en alle potentiële studenten in september volgend jaar kunnen toelaten voor de desbetreffende cursussen. De Raad adviseert de minister ook om een ​​multidisciplinair team samen te stellen om de universiteiten actief te ondersteunen bij het vinden van gekwalificeerd personeel en de benodigde middelen.

Volgens de Cyber ​​Security Council is door de sterke groei van de digitale economie de vraag naar gekwalificeerd personeel al groot en zal deze alleen maar blijven groeien.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws