1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Nederlandse provincies pleiten voor betere treinverbindingen met Duitsland

- Advertisement -


Het is te moeilijk om reizigers te overtuigen om met de trein tussen Nederland en Duitsland te reizen in plaats van met het vliegtuig of de auto. De overheid moet investeren in meer en snellere treinen tussen de twee landen, meldt een groep van vijf provincies in een brief aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur, meldt de Telegraaf.

Volgens de Nederlandse NS reizen jaarlijks 3 miljoen mensen met de trein tussen Nederland en Duitsland. Dat kon worden verdubbeld met betere verbindingen, wat ertoe leidde dat de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland eisten dat Van Veldhoven en haar Duitse tegenhanger actie zouden ondernemen en de drempels verlagen om beter treinverkeer tussen de twee landen te voorkomen .

“In beide landen is nu een internationale aanpak nodig om knelpunten op korte termijn weg te werken. Tot nu toe zijn het alleen woorden geweest, maar wordt er niets aan gedaan”, aldus Zuid-Hollandse ambtenaar Floor Vermeulen tegen de krant.

De NS verkoopt jaarlijks alleen al 100 duizend tickets aan Berlijn, aanzienlijk minder dan de 800 duizend reizen met tickets naar Brussel en 500 duizend naar Parijs. De provincies zijn van mening dat het aantal tickets naar Berlijn vervijfvoudigd zal worden met kortere reistijden. Momenteel duurt de 650 kilometer lange reis van Amsterdam naar Berlijn ongeveer zes uur op zijn snelste. De reis van 500 kilometer naar Parijs duurt in minder dan vier uur met een gemiddelde snelheid van ongeveer 22 procent sneller dan de route naar Berlijn.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws