Nederlandse rapper stopte met advertenties, festivals na het bellen van vrouwenhoeren

[ad_1]

De optredens van Nederlandse rapper Boef op verschillende festivals en zijn samenwerking met Coorendon werden afgelast vanwege de commotie rond vlogs die hij begin deze week plaatste. De 24-jarige rapper belde vrouwen die hem een ​​lift naar huis gaven.

De organisatoren van festivals Paaspop en Muze Missie besloten Boef uit hun opstelling te schrappen. “Voor Paaspop hebben bezoekers de hoogste prioriteit. Ze komen naar het festival om drie dagen en nachten zorgeloos te feesten, feesten, verbroederen en onbezorgd door te brengen. Spanningen vanwege een controversiële show passen daar niet bij”, aldus Paaspop in een uitspraak. De organisatoren voegden toe dat hiphopfans nog kunnen genieten van andere topacts die op het festival zullen optreden.

Muze Missie was het eerste festival dat de rapper uit de line-up stopte. “Vanaf het eerste moment nam de festivalorganisatie contact op met de manager van de rapper om vervanging met een andere artiest te bespreken”, aldus de organisatoren op Facebook. “Muse Missie hoopt een passend alternatief te bieden voor de vele, vaak jonge fans van Boef, die we nu moeten teleurstellen.”

GOfun Partyvakanties – de jeugdafdeling van reisbureau Corendon – heeft de samenwerking met Boef opgezegd. GOfun organiseert feestvakanties op verschillende internationale bestemmingen, en Boef zou op een aantal daarvan optreden. Deze optredens zijn nu geannuleerd.

“De doelgroep van GOfun bestaat uit jongeren en dus ook uit veel jonge meisjes. Boef zou voor hen optreden tijdens verschillende optredens op vakantiebestemmingen”, aldus een woordvoerder tegen AD. “Uiteindelijk concludeerden we dat de uitspraken van Boef moeilijk te rijmen zijn met onze verantwoordelijkheid voor de grote groep jongeren die hun zomervakantie bij ons hebben geboekt.”

Qmusic DJ Mattie Valk heeft aangekondigd dat hij de muziek van Boef niet meer zal spelen. “Boef bestaat bij de gratie van jonge meisjes en hij breekt nu dezelfde meisjes af. Heilig en hypocriet”, zei hij woensdag volgens AD. De Belgische DJ Karolien Debecer kondigde ook een boycot aan. “In de middeleeuwen hadden ze meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, ik speel je niet op de radio”, zei ze op Twitter.

Boef, echte naam Sofiane Boussaadia, begon deze commotie dinsdag toen hij een vlog plaatste waarin hij drie jonge vrouwen belde die hem een ​​lift ‘hoeren’ gaven. Vervolgens maakte hij het nog erger met een andere vlog waarin hij alle vrouwen in clubs met alcohol en korte rokjes hoeren riep.

Dit leidde tot een golf van furieuze reacties, waarbij veel mensen festivaltickets te koop aanboden op social media omdat Boef daar nog optrad.

Hij verontschuldigde zich, maar een dag later beschuldigde hij mensen ervan te proberen zijn reputatie te ruïneren. “Beste mensen, er is veel ophef over de fout die ik heb gemaakt en dat is prima, het is niet te verontschuldigen”, zei hij op Instagram. “Maar ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij niets misgunnen. Nu gebruiken ze mijn fout om me te vernietigen en wensen ze me zelfs letterlijk dood!”

[ad_2]

Plaats een reactie