7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Nederlandse sportsector verliest € 950 miljoen door coronavirus

- Advertisement -


De wereld van de sport moet worden toegevoegd aan de lijst van industrieën die sterk worden gehinderd door de binnenlandse en internationale reactie op de pandemie van het coronavirus, zegt Gerard Dielessen, het hoofd van het gecombineerde Nederlands Olympisch Comité en de Sportfederatie. “De sportsector verliest 950 miljoen euro, een enorm bedrag”, zei Dielessen op NPO Radio 1 tijdens een interview woensdagochtend.

Hij lobbyt voor noodfondsen om de Nederlandse sportwereld draaiende te houden. Dielessen is van plan om hierover met leden van het Nederlandse kabinet te spreken.

Het bedrag is vastgesteld nadat de organisatie opdracht had gegeven tot onderzoek naar de financiële gevolgen voor de sector. De meeste sportevenementen, trainingen en faciliteiten zijn tot ten minste 6 april opgeschort vanwege de verspreiding van het Coronavirus.

Dielessen reageerde ook op het nieuws dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) had gezegd dat ze de data van de Olympische Spelen van deze zomer in Tokio niet zouden wijzigen. Het IOC zei dat het hoopvol was dat de wedstrijden konden doorgaan zoals gepland.

‘Een gedurfde beslissing, als je ziet hoe het virus zich verspreidt’, zei Dielessen. Maar zolang de Spelen nog op de kalender staan, moet het Nederlands Olympisch Comité doorgaan met de voorbereidingen. ‘We zullen ons erop moeten blijven voorbereiden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de atleten die zich ook in een zeer moeilijke positie bevinden. “

Veel sportevenementen hebben in Nederland vertraging opgelopen als gevolg van het Coronavirus. Euro 2020, het Europees voetbalkampioenschap dat elke vier jaar werd gespeeld, werd deze zomer met een jaar uitgesteld. Verschillende wedstrijden in de vroege ronde zouden worden gespeeld in Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws