4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Nederlandse staat aanvaardt gedeeltelijke aansprakelijkheid voor vliegtuigongeluk Faro in 1992: rapport

- Advertisement -


De Nederlandse Staat gaat niet in beroep tegen een uitspraak dat zij gedeeltelijk aansprakelijk is voor schade veroorzaakt door een vliegtuigongeluk in Faro in 1992, zei Veeru Mewa, de advocaat van 32 van de slachtoffers, tegen NU.nl.

Mewa zei dat hij niets officieel had gehoord, maar als de staat in beroep ging, had hij op 8 april een dagvaarding moeten hebben ontvangen. Zelfs als de dagvaarding was vertraagd vanwege het coronavirus en Pasen, had hij nu al iets moeten horen, hij zei tegen de krant.

Op 8 januari oordeelde de rechtbank in Den Haag dat de Nederlandse staat aansprakelijk is voor 20 procent van de schade die is geleden door de slachtoffers van het vliegtuigongeluk of hun nabestaanden.

De DC10 van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Martinair stortte bij de landing op 21 december 1992 neer in Faro, Portugal. Er waren 327 passagiers aan boord, voornamelijk Nederlanders die met Kerstmis naar de Algarve vertrokken. Bij de crash kwamen 54 passagiers en twee bemanningsleden om het leven en raakten meer dan 200 mensen gewond. Een reddingswerker stierf kort na het vliegtuigongeluk.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws