8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Nederlandse topvoetballers sluiten zich aan bij € 11 miljoen voetbalreddingsfonds

- Advertisement -


De beste voetballers van Nederland sloten zich bij de Nederlandse voetbalbond KNVB en ING aan om een ​​fonds van 11 miljoen euro op te richten om de professionele en amateurvoetbalorganisaties van het land te helpen redden. Al het voetbalspel is sinds 12 maart opgeschort, toen de coronaviruspandemie het land veroverde.

Het profvoetbal kan mogelijk in juni beginnen met spelen, hoewel veel spelers en teammanagement willen dat de rest van het seizoen wordt afgelast. Het amateurvoetbalseizoen was al geschrapt.

Spelers die hebben deelgenomen met de Nederlandse nationale teams voor heren en dames hebben samen met deelnemers aan de teams onder de 21 aan het fonds gedoneerd om de organisaties te redden die geen inkomsten meer kunnen genereren. De Oranje-spelers kozen ervoor om het amateurvoetbalnetwerk van drieduizend verenigingen en 1,2 miljoen spelers een boost te geven. ‘De plek waar ze allemaal ooit begonnen’, zei de KNVB.

De bijdrage van de Nederlandse bank ING kwam ook bovenop de reguliere ondersteuning van 500 van deze voetbalclubs. De bank is al meer dan tien jaar bannersponsor van het Nederlandse voetbal, stelt de KNVB.

De miljoenen euro’s zullen worden gebruikt voor overbruggingsleningen, uitstel van leningen en werkkapitaal voor sommige professionele teams. “Daarnaast verwacht de KNVB ook solidariteit tussen de clubs op dit gebied, van de kleinste professionele voetbalorganisaties tot de clubs die Europees voetbal spelen.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws