-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Nederlandse voetbalclub Roda JC in de problemen na Dubai investeert teaminvestering

- Advertisement -


Voetbalclub Roda JC heeft de overname van de club door Aleksei Korotaev donderdag ‘on hold’ gezet nadat bekend werd gemaakt dat hij sinds februari in een gevangenis in Dubai zit. Een aantal stakeholders maakt zich zorgen over de toekomst van club Kerkrade als deze deal niet doorgaat.

Korotaev is op 10 februari gearresteerd, meldt NU.nl. Zijn financiële activa zijn bevroren en hij is nog steeds in bewaring in afwachting van een vrijlating op borgtocht, volgens een verklaring van zijn investeringsmaatschappij AK Investment. Volgens het bedrijf wordt Korotaev ervan beschuldigd een slechte cheque uit te schrijven. ‘Korotaev is het slachtoffer van een onopzettelijk misverstand, of erger nog, van een frauduleuze daad om hem in diskrediet te brengen.’ de verklaring las.

“Er werden alleen pre-overeenkomsten getekend met de heer Korotaev”, schreef Roda JC op zijn site. “Daar hij aan alle financiële verplichtingen heeft voldaan. De overdracht van aandelen heeft echter nog niet plaatsgevonden, wat betekent dat Frits Schrouff nog steeds 99,8 procent van de aandelen van de club bezit”. De club vervolgt dat de voorgenomen acquisitie “voorlopig in de wacht is gezet” dat wil zeggen dat speculaties over het budget voor volgend seizoen voorlopig zinloos zijn. ”

De plannen van Zwitsers-Russisch Korotaev om een ​​deel van de aandelen van Schrouff over te nemen, werden in januari aangekondigd. Hij gaf een miljoen euro uit op de transfermarkt, waarmee Roda JC in die maand negen nieuwe spelers verwierf. Tijdens zijn presentatie in Kerkrade op 3 februari zei Korotaev dat hij Roda JC wilde invoeren in de Champions Leagua. Een week later werd hij in Dubai gearresteerd.

Roda JC wist al geruime tijd niet wat er achter de afwezigheid van Korotaev lag. Volgens de club hebben ze hierover geen verdere informatie. ‘De club hoopt zo snel mogelijk meer duidelijkheid te krijgen.’

Een aantal stakeholders maakt zich grote zorgen over de toekomst van Roda JC. “Als de deal niet doorgaat, heeft Roda JC een heel groot probleem”, zei oud-bestuurslid Nol Hendriks tegen de Telegraaf. ‘Dan vraag ik me af of ze een vergunning krijgen.’

Voormalig Roda JC-coach Sef Vergoossen maakt zich ook zorgen. “Roda JC moet werken met vier scenario’s. Eredivisie met of zonder Korotaev en Jupiler League met of zonder Korotaev.” Dat zei hij volgens Voetbalzone. Met Korotaev in de Ereivisie-competitie spelen zou een budget van 20 miljoen euro betekenen. Zonder hem spelen in de Jupiler League betekent volgens de oud-coach een budget van 5 tot 10 miljoen. “Om dit positief te zeggen: er ligt een hele grote uitdaging”, aldus Vergoossen. “De onzekerheid mag niet te lang duren, want er moet veel gebeuren met de selectie. Binnenkort zal de markt voor goede spelers veel kleiner zijn.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws