4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Nederlandse voetbalvereniging. hardhandig optreden tegen belastingfraude in amateurclubs

- Advertisement -


De Nederlandse voetbalbond KNVB wil amateurclubs betrappen op het plegen van belastingfraude uit de competitie, meldt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB woensdag in een uitzending van Zembla, meldt NU.nl.

Op dit moment kunnen amateurclubs die worden betrapt op het plegen van belastingfraude, in concurrentie blijven door een schikking te treffen met de belastingdienst en de boetes te betalen. Van der Zee wil hier een einde aan maken. ‘Als ze willens en wetens met dingen hebben geknoeid, moeten ze worden uitgezet of naar een lagere klasse worden verplaatst’, zei hij.

Van der Zee reageerde op een onderzoek naar de financiële situatie van de voetbalclubs waaruit bleek dat sinds 2009 bijna 8 miljoen euro aan belasting nooit is betaald door zeven failliete amateurclubs. Daarvan kan 2 miljoen niet worden teruggevorderd. Volgens curator Janina Madura is de kans klein dat de Belastingdienst al dat geld te zien krijgt.

Eerder dit jaar zijn twee mensen van een amateurvoetbalclub aangehouden op verdenking van belastingfraude. Volgens het Openbaar Ministerie betaalden ze een aantal voetballers ‘onder de tafel’ – contant, waardoor hun salarisadministratie en de uitkeringen die ze moesten betalen, werd verlaagd.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws