4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Nederlandse voetbalvereniging. verbiedt minder supporters uit stadions

- Advertisement -


Het aantal uit Nederlandse stadions verbannen voetbalsupporters is het afgelopen seizoen fors afgenomen. In het seizoen 2015/2016 heeft de Nederlandse voetbalbond 579 stadionverboden opgelegd, vergeleken met 890 vorig seizoen, meldt het ANP.

De KNVB schrijft de daling toe aan het feit dat er het afgelopen seizoen geen grote incidenten zijn geweest. In het seizoen 2014/2015 leidden rellen rond de wedstrijd tussen FC Den Bosch en FC Oss tot 98 stadionverboden en leidden rellen in Rome rond de wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord tot nog eens 80.

Het aantal incidenten in en buiten stadions is gedaald van 822 naar 733. De politie is 697 keer gebeld, vergeleken met 852 vorig seizoen. En het aantal uren dat de politie aan wedstrijden werkte, daalde van 301 840 in 2014/2015 naar 273 938 het afgelopen seizoen.

De KNVB is blij met de cijfers, maar niet overdreven optimistisch. “Door de jaren heen hebben we gezien dat de cijfers rond hetzelfde niveau blijven hangen”, zegt Gijs de Jong, operationeel directeur bij de vereniging, in het rapport. Hij wijst erop dat er dit seizoen een aantal maatregelen zijn getroffen om het aantal incidenten te verminderen, supporters die kaartjes hebben om een ​​wedstrijd bij te wonen, moeten bepaalde paspoorten gebruiken en worden rechtstreeks van en naar het stadion gebracht. ‘Dat hoeft niet.’

“We hebben het probleem beheersbaar gemaakt met maatregelen die alle voetbalfans raken.” De Jong zei. “De uitdaging is nu om maatregelen te nemen die alleen de slechte appels treffen en voetbal leuker maken voor de echte fans.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws