6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Nepverzorgster veroordeeld voor oplichting met bloedprik bij ouderen

- Advertisement -


Een 21-jarige vrouw uit Ede werd door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot 2 jaar en 6 maanden gevangenisstraf omdat ze zich voordeed als gezondheidswerker die ouderen uit hun spaargeld tilde. Ze werd samen met een 23-jarige uit Utrecht beschuldigd van het uitvoeren van bloedpriktesten bij de nietsvermoedende slachtoffers, en ze vervolgens te beroven.

De Utrechtse verdachte werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

De rechtbank stelde vast dat de jonge vrouw afgelopen oktober de woningen van bejaarde slachtoffers in Utrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Eindhoven heeft bezocht. Ze gebruikte een vingerprikmethode om een ​​druppel bloed te testen en beweerde onmiddellijk dat de bloedwaarden onjuist waren, oordeelde de rechtbank. Ze rekende de slachtoffers een vergoeding aan voor het onderzoek en de medicijnen waarvan ze zei dat ze de bloedwaarden konden herstellen, die de slachtoffers meteen konden betalen met hun bankpas.

Dat gaf haar de mogelijkheid om debetkaarten en de bijbehorende pincode te stelen, oordeelde de rechtbank. Kort na de examens heeft ze volgens politie, aanklagers en de rechtbank duizenden euro’s van de rekeningen van de slachtoffers gestolen. De rechtbank leidde vervolgens uit de verschillende bronnen van bewijs af dat het dezelfde verdachte was die vorig jaar op verschillende locaties toesloeg en oordeelde dat zij schuldig was aan meervoudige oplichting en diefstal. Volgens de uitspraak heeft de verdachte het vertrouwen van kwetsbare ouderen geschonden en hun fysieke integriteit geschonden door hun vingers te doorboren.

Een geval was het onderwerp van een politiecampagne die mensen waarschuwde om niet te vallen voor een oplichterij waarbij een man en vrouw zich voordeden als verpleegster en de griepepidemie gebruikten om mensen ervan te overtuigen hen binnen te laten. Het duo werd beschuldigd van het uitvoeren van de bloedprikzwendel bij een 90-jarige man uit Eindhoven, waar de vrouw het examen deed en de man het huis doorzocht op waardevolle spullen.

Die man verloor vierduizend euro van zijn rekening. Destijds was het niet duidelijk of verschillende groepen dezelfde zwendel op meerdere locaties uitvoerden.

De rechtbank gaf haar een gevangenisstraf van 2 jaar en 6 maanden, een lagere straf dan de vijf jaar die de officier van justitie eiste. De rechtbank verklaarde dat zij haar had vrijgesproken van andere beschuldigingen die door de aanklager waren ingediend wegens onvoldoende bewijs. Het geld dat ze met de misdaden verdiende, moet worden terugbetaald, oordeelde de rechtbank. Het bedrag was in totaal iets minder dan negenduizend euro.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws