8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Netflix gaat honderden mensen inhuren voor kantoor Amsterdam

- Advertisement -


Netflix plant een uitbreiding van haar activiteiten in Amsterdam om uiteindelijk meer dan 400 werknemers te huisvesten. Het video-on-demand-, productie- en distributiebedrijf wil dat het kantoor het hoofdkantoor van de klantenservice wordt voor zijn klanten in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Het bedrijf houdt van Nederland vanwege de diversiteit van het land, met veel mensen die meerdere talen kunnen spreken, vertelde Jeroen Nijland aan de Parool. Nijland treedt op als commissaris voor de Netherlands Foreign Investment Agency, een organisatie die tot taak heeft investeringen aan te trekken van buitenlandse bedrijven.

Nu het bedrijf verhuist naar een nieuw pand aan de Stadhouderskade, wil Netflix tegen het einde van het jaar het aantal Amsterdamse werknemers verdubbelen. Dit zal het personeelsbestand naar 345 brengen, met meer banen toegevoegd in 2018.

Helpt bij het afdichten van de uitbreiding is het betrouwbare snelle internet in Amsterdam en de sterke koopkracht in Nederland, aldus Nijland.

Netflix kondigde voor het eerst aan dat het in 2014 een kantoor in Nederland zou openen. Kort daarna werd het bedrijf uitgelokt om een ​​hele serie in Amsterdam te produceren. Reed Hastings, de CEO van het bedrijf, zei dat Netflix meer dan $ 1,75 miljard heeft geïnvesteerd in de productie van originele inhoud in Europa, evenals in Europese coproducties en gelicentieerde programmering. Deze inhoud wordt al bekeken door 93 miljoen abonnees wereldwijd, zei Hastings afgelopen maart.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws