-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Netlix levert dagelijks 8,3 miljoen uur video aan Nederland; De meesten kijken 84 minuten. per dag

- Advertisement -


Ongeveer 5,6 miljoen Nederlanders stomen gemiddeld 84 minuten per dag video’s op Netflix, blijkt uit een onderzoek van Multiscope onder 6.700 respondenten van 18 jaar en ouder. Dat komt neer op ongeveer 8,3 miljoen uur aan Netflix-video’s per dag, meldt Bright.

Netflix bezit ongeveer een derde van de video-on-demand kijktijd in Nederland. YouTube is de op één na grootste video-on-demand-service van het land met 18 procent van de kijktijd, gevolgd door NPO Start met 9 procent en Ziggo GO met 9 procent.

Volgens Multiscope zit de sterkste groei van Netflix in Nederland er nu achter. “Van de niet-gebruikers is 8 procent in de toekomst nog steeds geïnteresseerd in een abonnement.” En 10 procent van de huidige gebruikers zegt van plan te zijn meer tijd op Netflix door te brengen.

De onderzoekers ontdekten ook dat naar schatting 1,12 miljoen huishoudens in Nederland gratis meedoen op Netflix door gebruik te maken van andermans accounts. Ongeveer 2,8 miljoen huishoudens in Nederland betalen een Netflix-abonnement, maar door het delen van accounts is het aantal gebruikers hoger.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws