4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Nieuw gerapporteerde ziekenhuisopnames in Covid-19, sterfgevallen blijven laag; Dodental op 4.475

- Advertisement -


Zeker nieuwe patiënten met een coronavirusinfectie zijn zaterdag in het ziekenhuis opgenomen, blijkt uit nieuwe cijfers van het RIVM op zondag. Het brengt het totale aantal ziekenhuisopnames sinds eind februari op 10.456.

Dat is inclusief een algemene stijging van 75, vergeleken met gegevens die op zaterdag zijn vrijgegeven. Onder die gevallen zijn een verdubbeling van de bekende opnames op vrijdag, van 24 naar 48, en andere verspreide gevallen die teruggaan tot 15 maart.

Sterfgevallen van mensen met een coronavirusinfectie stegen tot 4.475, een stijging met 66. Ongeveer 19 van de gemelde sterfgevallen door patiënten vonden plaats op zaterdag, en 20 werden opgeteld bij het totaal van vrijdag, waardoor het aantal van die dag op 52 komt. andere gevallen dateren al van 6 april.

‘Omdat niet alle COVID-19-patiënten worden getest, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de in het rapport genoemde aantallen’, aldus het RIVM. Onderzoek door huisartsen in Nederland suggereerde dat er honderden doden waren waarbij een patiënt werd verdacht van het hebben van de luchtwegaandoening, maar niet werd getest op coronavirus.

Op zondag waren minstens 37.845 positief getest op het virus, een stijging van 655 ten opzichte van het totaal van de vorige dag. Vrijdag waren 193.950 mensen op het virus getest. Het RIVM geeft aan dat het in het weekend geen teststatistieken kan publiceren.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws