7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Nieuwe baas van Tata Steel NL genoemd temidden van toenemende woede onder medewerkers

- Advertisement -


Hans van den Berg, vice-voorzitter Tata Steel Nederland (TSN) in IJmuiden, treedt in de huid van voormalig voorzitter Theo Henrar als nieuwe chef van het bedrijf, zo kondigde de staalreus deze week aan.

“Een logische keuze”, zei Frits van Wieringen, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van TSN, tegen De Telegraaf. “De directie bestond uit drie personen, maar nu Theo Henrar is ontslagen, wordt Van den Berg zijn opvolger. We moeten nu wachten tot er een nieuw bestuurslid wordt aangesteld.”

Van den Berg is volgens het rapport al dertig jaar in verschillende hoedanigheden bij Tata Steel betrokken en behoorde tot de ontevreden arbeiders die de poorten naar hoogoventerreinen blokkeerden om te protesteren tegen Henrars ontslag op dinsdagochtend.

De nieuwe aanstelling volgt na maanden van controverse tussen TSN en de andere internationale dochterondernemingen van Tata Steel, na dreigementen van massale ontslagen bij de staalfabriek IJmuiden in november vorig jaar.

Hoewel het besluit om werknemers te ontslaan later werd teruggedraaid, veroorzaakte het abrupte vertrek van Henrar op 18 mei nieuwe bezorgdheid bij zijn loyale voormalige werknemers en bij vakbonden, die de verhuizing zien als een bedreiging voor de baan, met name in het licht van de onzekerheid die wordt veroorzaakt door de gezondheidscrisis van Covid-19

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws