8.7 C
Utrecht
donderdag, oktober 28, 2021

Nieuwe bijwerkingen vaccins AstraZeneca en Janssen • Iets minder positieve tests dan gisteren

- Advertisement -


Adviesbureau KPMG is zeer kritisch op de coronastrategie van het demissionair kabinet en de resultaten daarvan. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van KPMG van de crisis, waar NRC over bericht. Het adviesbureau deed voor de evaluatie een uitgebreide literatuurstudie en analyseerde wereldwijde data.

Volgens KPMG zijn er in Nederland meer doden gevallen omdat er beleid werd gemaakt op basis van het aantal ziekenhuisopnames, in plaats van het aantal besmettingen. Daardoor werd volgens het bureau vaak te laat ingegrepen. Het verder ophogen van de IC-capaciteit was volgens KPMG overigens geen betere aanpak geweest.

Ook schrijft het bureau dat in vergelijking met Noorwegen, Denemarken en Finland, Nederland zowel qua economische groei als qua oversterfte “beduidend minder goed” in staat was de pandemie het hoofd te bieden. Landen die ingrepen toen het aantal besmettingen steeg, hebben het juist beter gedaan, concludeert het bureau op basis van oversterftecijfers.

Ook zou uit het onderzoek blijken dat landen die een strenger beleid voerden, geen extra economische schade hebben opgelopen.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws