Nieuwe gevallen van coronavirus de laagste in 9 dagen; Ziekenhuisopnames van Covid


Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus dat zondag werd onthuld, was het laagste eendaagse totaal sinds 8 augustus. Uit voorlopige gegevens van het RIVM bleek dat nog eens 507 mensen positief testten op het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. totaal voor de week tot 4.438.

Terwijl het wekelijkse totaal 28 procent hoger was dan de vorige week, was het zondagtotaal ongeveer een vierde lager in vergelijking met de voorgaande dagen van de week. Tegelijkertijd waren het met meer dan 4.400 infecties de meeste nieuwe infecties sinds een week sinds de week die eindigde op 26 april. In april was het testen op de coronavirusstam sterk beperkt en voornamelijk voorbehouden aan gezondheidswerkers en mensen met een verzwakte gezondheid. . Dat breidde zich in mei uit, met testen die begin juni beschikbaar kwam voor iedereen met verkoudheids- of griepsymptomen.

Dinsdag zouden officiële gegevens van het RIVM worden vrijgegeven.

Ondertussen werden er zondag 158 mensen behandeld in Nederlandse ziekenhuizen voor Covid-19, de luchtwegaandoening veroorzaakt door de coronavirusstam. Dat totaal was vijf lager dan de vorige dag, volgens het LCPS van het patiëntencoördinatiebureau.

Uit gegevens van de LCPS bleek dat 36 van die patiënten op de intensive care werden behandeld, een afname van drie. De overige ziekenhuisafdelingen behandelden twee patiënten minder, of 122 in totaal, voor de coronavirusziekte.

“Het aantal COVID-patiënten in ziekenhuizen is dit weekend stabiel. Dat is gunstig”, zegt Ernst Kuipers, hoofd van het netwerk van acute zorgverleners in Nederland. “Door het huidige aantal nieuwe besmettingen moeten we echter rekening houden met het aantal [hospital] het aantal opnames zal de komende tijd verder toenemen, ‘waarschuwde hij.

“De ziekenhuizen hebben voldoende capaciteit om hiermee om te gaan, mits het aantal besmettingen op korte termijn stabiliseert.”

Uit voorlopige gegevens van het RIVM blijkt dat van donderdag tot en met zaterdag 24 mensen zijn opgenomen in ziekenhuizen voor Covid-19. Tien patiënten werden ook naar de intensive care gebracht.

Tot op heden hebben 2.991 mensen in Nederland intensieve zorg nodig gehad voor Covid-19. Van die groep stierven 873 mensen terwijl ze op de IC waren, en 1.923 werden behandeld en uiteindelijk ontslagen uit het ziekenhuis.

Spring naar toolbar