0.6 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Nieuwe lokale Covid-19-clusters hebben geen piek veroorzaakt in ziekenhuisopnames

- Advertisement -


In Nederlandse ziekenhuizen werden 97 mensen behandeld voor luchtwegaandoeningen Covid-19, meldt LCPS maandag. Hoewel het de derde opeenvolgende dag was dat het totale aantal patiënten toenam, hebben de gegevens geen bewijs opgeleverd voor een bredere landelijke uitbraak, aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het acute zorgnetwerk in Nederland.

“We zien een stabiel beeld met kleine fluctuaties per regio en nationaal”, zei hij. Een toename van gelokaliseerde clusters van nieuwe SARS-CoV-2-infecties, de virale infectie die verantwoordelijk is voor Covid-19, veroorzaakte geen onmiddellijke druk op de gezondheidszorg systeem.

‘De lokale uitbraken hebben zich tot dusver niet vertaald in een toename van het totale aantal ziekenhuisopnames’, zei hij. Op vrijdag was het totale aantal patiënten in Nederland gedaald tot 88, het laagste sinds begin maart.

Het aantal patiënten op maandag omvatte 16 mensen op de intensive care, een toename van één en 81 mensen op andere ziekenhuisafdelingen, een stijging van twee. Ongeveer 2.932 mensen hebben sinds eind februari een ICU-behandeling nodig voor Covid-19, waarvan er 867 zijn overleden tijdens hun ziekenhuisverblijf, volgens de laatste cijfers van non-profitorganisatie NICE.

Ongeveer 1.877 mensen die op de IC werden behandeld, werden later ontslagen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws