Nieuwe reiswaarschuwingen voor Spanje, Monaco en delen van Frankrijk en Schotland


Om middernacht zou een nieuw reisadvies worden afgegeven aan inwoners van Nederland, waarin hen werd gewaarschuwd tegen alle reizen naar Spanje. Het land zou onder een code oranje waarschuwing vallen, samen met nog drie regio’s in Frankrijk, en ook de Schotse stad Aberdeen in het Verenigd Koninkrijk, bevestigde het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Monaco zou ook onder zijn eigen oranje waarschuwing worden geplaatst. “Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt op verschillende plaatsen in Europa toe. Het reisadvies voor deze COVID-19 risicogebieden zal daarom op advies van het RIVM worden aangepast”, aldus het ministerie. Code oranje waarschuwingen worden afgegeven wanneer alle onnodige reizen naar een bepaald gebied moeten worden vermeden.

Verschillende regio’s van Spanje stonden al onder een oranje waarschuwing, waaronder Almería, de Balearen, Barcelona, ​​Burgos, Madrid, Navarra, Salamanca en Zaragoza. Heel Spanje zou vanaf het begin van dinsdag de verhoogde waarschuwing krijgen, inclusief de populaire vakantiebestemmingen op de Canarische Eilanden.

De nieuwe delen van Frankrijk die oranje zullen worden, zijn onder meer Alpes-Maritimes, het zuidoostelijke Franse departement dat Cannes en Nice beslaat en zich uitstrekt tot aan de Italiaanse grens. Het ministerie zei dat reizigers ook het departement Hérault, waaronder Montpelier, en Sarthe, waarvan Le Mans de hoofdstad is, moeten vermijden. Deze regio’s zijn naast Parijs en Bouches-du-Rhône, inclusief Aix en Provence en Marseille, die al onder hogere waarschuwingen stonden.

Iedereen die Nederland binnenkomt na een bezoek aan deze gebieden, inclusief waar dan ook in Monaco of een verblijf in de stad Aberdeen, krijgt de instructie om na aankomst tien dagen in quarantaine te gaan, aldus het ministerie.

Spring naar toolbar