8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Nieuwe sprint om nachtelijke Formule E autorace naar de straten van Eindhoven te brengen

- Advertisement -


Drie ondernemers in Eindhoven werken daar samen met politieke en academische leiders om de volledig elektrische raceautoserie Formula E naar de stad Noord-Brabant te brengen. De organisatie Formula Eindhoven is van plan een bod uit te brengen voor een race die ’s nachts wordt gehouden tijdens het raceseizoen 2021-22, vertelt de groep aan NL Times.

“De race is gepland voor anderhalf jaar”, zegt Berry van Nes, eigenaar van contentmarketingbureau gr8 agency en een van de oprichters van het race-initiatief. Hij zegt enthousiast te zijn over het project en er zeker van te zijn dat het snelgroeiende sportevenement zal afdalen naar de City of Light. ‘We kunnen geen percentage geven, maar we kunnen wel zeggen dat we denken dat dit zeer waarschijnlijk zal gebeuren.’

De race zou plaatsvinden door de straten van Eindhoven, net als andere beroemde stratencircuits, waaronder de Grand Prix van Monaco die tijdens het Formule 1-seizoen werd gehouden. Eindhoven werd vanwege zijn superioriteit in technologie en design gekozen boven andere gebieden in Nederland, zegt van Nes. “Dit past perfect in wat de Formule E probeert te doen.”

Het idee heeft de steun gekregen van veel ambtenaren die nodig zijn om het plan tot een goed einde te brengen. Voorzitter Peter-Paul Laumans van Formula Eindhoven vertelt aan NL Times: “De Noord-Brabantse gemeenten Helmond en Eindhoven zijn allemaal voor en enthousiast over het idee.”

Afgezien van een boost in reputatie die wordt behaald door te worden opgenomen in een spraakmakende raceserie gevolgd door miljoenen wereldwijd, zien de ondernemers het vooruitzicht van een economische meevaller voor hun geboorteplaats. “De inkoop en de klanten zouden een enorm financieel voordeel opleveren dat een evenement als dit zou aantrekken, maar het zou ook helpen om Eindhoven op de wereldkaart op de kaart te zetten”, zegt van Nes.

In het huidige zesde seizoen van Formule E, gelanceerd in 2014, gebruiken de auto’s een motor van 200 kilowatt, wat overeenkomt met ongeveer 268 pk, en bestuurders kunnen op belangrijke momenten in een race een vermogensboost van 12,5 procent gebruiken. Tijdens de kwalificaties worden de auto’s verder losgelaten, met een vermogen dat wordt verhoogd tot 250 kilowatt of 335 pk.

Het betekent dat de bestuurder in 2,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km / u kan schieten op weg naar een topsnelheid van 280 km / u.

Hoewel ze snel zijn, hebben de krachtige elektromotoren een vermogen van maar liefst 75 procent minder dan een F1-auto. Formule 1-voertuigen kunnen 100 km / ha een halve seconde sneller halen en de hoogste geregistreerde snelheid in 2019 was een verbazingwekkende 346,3 kilometer per uur.

Toch is de huidige Formule E-auto sneller van de lijn, krachtiger en heeft een topsnelheid die 55 km / u sneller is dan de vorige generatie. Het model van de tweede generatie is in gebruik sinds het begin van het seizoen 2018-19.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws