7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Nog eens 15 doden verbonden aan Covid-19; 17.000 gezondheidswerkers besmet

- Advertisement -


Vijftien extra mensen bij wie de diagnose Covid-19 werd gesteld, stierven aan de ziekte, zei het RIVM dinsdag. Het verhoogde het Nederlandse dodental tot 6.031 op een dag waarop duidelijk werd dat iets minder dan 17 duizend mensen in de gezondheidszorg positief testten op de ziekte.

De nieuw gerapporteerde sterfgevallen vonden plaats tussen 18 mei en 8 juni, waaronder zeven op maandag. Het bureau bevestigde ook dat er nog zes in het ziekenhuis werden opgenomen voor de coronavirusziekte, wat betekent dat 11.800 met Covid-19 sinds eind februari in een ziekenhuis moeten worden behandeld. De nieuwe opnames vonden allemaal de afgelopen week plaats.

Nederland heeft tot nu toe 424.448 tests voor SARS-CoV-2 uitgevoerd en dinsdag zijn er 164 meer positieve infecties aan het licht gekomen. Dat bracht het totaal aantal positieve resultaten op 47.903.

Duizenden mensen in de gezondheidszorg testten positief op Covid-19

Bijna 17 duizend van degenen die besmet zijn met Covid-19 werken in de gezondheidszorg, zei het RIVM, waarvan er meer dan 500 in het ziekenhuis zijn opgenomen en 11 zijn overleden. Ze vertegenwoordigen ruim 56 procent van alle mensen die tussen 18 en 69 jaar positief testten, en ruim 35 procent van alle mensen die positief testten in Nederland.

Ze vertegenwoordigen zo’n groot deel van de coronaviruspatiënten omdat ze sinds begin maart de gemakkelijkste en meest frequente toegang tot testen hebben gehad. Tests kwamen in de loop van mei geleidelijk beschikbaar voor ertsmensen en werden op 1 juni algemeen toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Ongeveer 11 procent van alle Nederlanders tussen de 18 en 69 jaar werkt in de zorg, meldt het RIVM onder verwijzing naar een CBS-rapport.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws