5.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Nog eens 84 doden door Covid-19 gemeld in Nederland; 39 nieuwe ziekenhuisopnames

- Advertisement -


Nog eens 84 coronavirusgerelateerde sterfgevallen en 39 ziekenhuisopnames zijn gemeld bij de Nederlandse gezondheidsautoriteiten, meldde het RIVM donderdag. Dat brengt het totale aantal Covid-19-sterfgevallen op 5.288 en het totale aantal ziekenhuisopnames op 11.192.

Van de nieuwe sterfgevallen die aan het RIVM zijn gemeld, zijn woensdag minstens 22 mensen overleden. De andere dodelijke slachtoffers gaan terug tot 6 maart. Van de nieuwe ziekenhuisopnames gebeurden er minstens 21 op woensdag, terwijl de rest terugging tot 15 maart.

Nog eens 455 mensen testten positief voor het coronavirus, wat het totaal aantal positieve tests op 41.774 brengt. Laboratoria hebben sinds 9 maart de resultaten van 249.655 coronavirustests geregistreerd.

De regering heeft woensdag een stappenplan aangekondigd om Nederland uit de coronavirusvergrendeling te halen. RIVM-directeur Jaap van Dissel sprak donderdag over de plannen met de Tweede Kamer.

Hij kon de parlementariërs niet precies vertellen hoeveel nieuwe infecties het Outbreak Management Team van de regering zou doorbreken en opnieuw strengere maatregelen zou nemen. Het hangt allemaal af van wie waar geïnfecteerd raakt en wat de stijging veroorzaakte, legt Van Dissel uit, meldt de NOS. Als de situatie beheersbaar blijft, zoals nu, ziet hij geen aanleiding om de maatregelen weer te intensiveren.

Volgens Van Dissel is het onvermijdelijk dat meer mensen besmet raken met het coronavirus. ‘Het virus zit onder ons, mensen worden ziek’, zei hij. Maar door steeds meer mensen te testen en het juiste bron- en contactonderzoek te doen, kan het virus onder controle worden gehouden, zei hij. Bron- en contactonderzoek is om erachter te komen waar een gediagnosticeerde Covid-19-patiënt is geïnfecteerd en met wie ze precies contact hebben gehad, zodat die mensen kunnen worden gewaarschuwd dat ze mogelijk ook worden geïnfecteerd.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws