1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Nog steeds 180 Covid-19-patiënten op de IC, maar andere afdaalden met 11 procent

- Advertisement -


Het aantal Covid-19-patiënten op de intensive care bleef op vrijdag weer stabiel, waarbij 180 mensen op de intensive care-afdeling werden behandeld. Volgens het patiëntencoördinatiebureau LCPS was er een afname van twee patiënten vergeleken met de vorige dag.

Voorzitter van het netwerk acute zorg Ernst Kuipers had vorige week voorspeld dat het totale aantal IC-patiënten vóór vrijdag zou dalen tot 150, iets wat hij eerder deze week herhaalde. Hij constateerde vrijdag de vertraging van de ontslagen op de ICU, maar hij was ook optimistisch over het herstel van Covid-19 in andere ziekenhuisafdelingen.

“Het aantal COVID-opnames buiten de IC neemt echter vrij snel af”, zei hij. De LCPS constateerde een landelijke reductie van 11 procent bij Covid-19-patiënten buiten de ICU. De afname van 77 bracht hun Covid-19-patiënten terug tot 618. Volgens NICE, een non-profitorganisatie die ICU-statistieken bijhoudt, werden 403 van die patiënten op een bepaald punt in hun gevecht met de coronavirusziekte behandeld op de intensive care.

In totaal 2.883 patiënten uit Nederland hebben sinds begin maart behandeling nodig op de ICU voor Covid-19. Van dat totaal herstelden er 1.430, werden ontslagen en stierven er 825 aan de ziekte.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws