4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Nog steeds optimistische Spaanse race La Vuelta start in Utrecht

- Advertisement -


Met de vertraging van de populaire Spaanse wielerwedstrijd La Vuelta is dit jaar het ceremoniële startpunt van de race, Utrecht, in een vast patroon gehouden. Het evenement is niet verzet, hoewel een populair gerucht dat door een Baskische regio-krant wordt verspreid, suggereert dat de 23-daagse race zal starten in Irun, Spanje, en niet in Nederland.

Het gerucht werd afgewezen door Nederlandse organisatoren in La Vuelta Holanda, die aan NL Times vertelde dat het begon als een redelijk onschuldige opmerking tijdens een radio-interview met de directeur van de Spaanse race.

Het wielerevenement zou op 14 augustus beginnen met een toer door Utrecht, gevolgd door een etappe met fietsers naar Den Bosch. De derde dag zou een etappe worden door Noord-Brabant, beginnend en eindigend in Breda.

Maar het plan ging de lucht in toen het UCI van de wielerorganisatie La Vuelta in de wacht zette, zoals de Tour de France en de Giro d’Italia. De verwachting is dat de Spaanse race in oktober of november zal plaatsvinden, maar er is geen nieuwe datum bevestigd aan La Vuelta Holanda.

‘Daar zijn veel factoren bij betrokken. Welke andere evenementen zijn op dat moment gepland, hoeveel van de politie kan worden gebruikt. En omdat La Vuelta een race op de openbare weg is, is het belangrijk om erachter te komen welke infrastructurele werken op dat moment aan de gang zijn ”. Martijn van Hulsteijn, organisator van La Vuelta Holanda, vertelde NL Times.

Van Hulsteijn zei dat de kans zeker bestaat dat de race niet eens in Nederland start als die al plaatsvindt. “Dat is een zaak van de Nederlandse en Spaanse autoriteiten en we zullen hun richtlijnen volgen. We hopen hier de race te starten, maar we begrijpen dat dit moeilijk kan zijn. De Spaanse organisatie is onder de indruk van hoe we het evenement hebben georganiseerd en hoopt van harte dat het kan. ”

Als Nederland uit het evenement wordt geschrapt, of als het de infrastructuur die nodig is om de race dit jaar mogelijk te maken niet kan organiseren, dan zei het Nederlandse team dat het zijn zinnen zal zetten op 2022. Dat is de voorkeur van Utrecht Marketing Director Cor Jansen , die vindt dat alle grote openbare evenementen van 2020 van de kalender moeten worden verwijderd.

In 2022, zei hij, viert Utrecht zijn 900-jarig bestaan ​​als stad, waardoor het een betere optie is dan de Vuelta in een jaar te stoppen dat zwaar wordt getroffen door een aanhoudende volksgezondheidscrisis.

“Dan maken we er samen met de provincies Brabant en Utrecht en de steden Den Bosch en Breda een mooi toegankelijk, zonnig en ontspannen fietsfeest van”, vertelde Jansen vorige week aan RTV Utrecht.

De volgende editie van La Vuelta is de 75e keer dat de race wordt verreden. De race werd tien keer gehouden van 1935 tot 1955. Sindsdien wordt hij elk jaar jaarlijks gehouden.

De Haagse geboren wielrenner Joop Zoetemelk is de enige Nederlander die de race, die hij in 1979 behaalde, heeft gewonnen. Hij won het jaar daarop de Tour de France.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws