6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Nog twee fmr. jeugdvoetballers dienen gevallen van aanranding in bij PSV Eindhoven-schandaal

- Advertisement -


Nog eens twee oud-jeugdspelers bij voetbalclub PSV meldden dat ze seksueel misbruikt waren tijdens het spelen voor de club, meldt de Volkskrant.

Een slachtoffer werd in de jaren 70 mishandeld – zijn coach bracht hem na een training naar de kleedkamer en dwong hem om in het bad te gaan zitten, waar de coach hem lastig viel. De jongen ging in tranen naar huis, maar weigerde zijn ouders te vertellen wat er was gebeurd. ‘Ik stond erop dat er niets gebeurde. Ik schaamde me en was bang dat de coach boos op me zou worden en me van het team zou halen.’ vertelde hij de Volksrkant.

Het andere slachtoffer is in de jaren 80 misbruikt. Hij ging niet in detail in op wat er met hem gebeurde.

Volgens de krant werden ze niet misbruikt door dezelfde dader als de eerste oud-PSV-jeugdspeler die met zijn verhaal kwam. Dat slachtoffer werd in de jaren 60, vanaf 8-jarige leeftijd, misbruikt door een man die bij de jeugdopleiding was betrokken. In alle drie de misbruikzaken werken de daders niet meer voor PSV.

Algemeen directeur Toon Gebrands van PSV noemde het nieuws “zeer verontrustend”. ‘Ten eerste voor de slachtoffers.’ zei hij tegen de krant. ‘We zullen de mannen uitnodigen om hun verhaal te komen vertellen. We zullen ze hulp bieden bij het verwerken van het trauma.’ Hij verwacht dat er meer slachtoffers zullen komen.

Renald Majoor kwam naar voren met zijn verhaal over seksueel misbruik als jeugdspeler voor Vitesse. In 1996, op 12-jarige leeftijd, werd hij een nacht gegijzeld en seksueel mishandeld door zijn teamleider.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws